F1 Circuit van Francorchamps

Het Circuit van Spa-Francorchamps, dat regelmatig geprezen wordt door piloten uit de hele wereld, is een van die legendarische trajecten binnen de automobielsport.

Over een lengte van 7km biedt het een heuvelachtig profiel, snelle bochten, zoals de beroemde en unieke Raidillon, en dit te midden van dennenbossen die het gebrul van de motoren doen weergalmen.

Met de blik op de toekomst heeft men de 4.0-bocht genomen om het circuit uit te rusten met de meest recente en geavanceerde technologieën, zowel voor de piloten en hun teams, als voor het publiek.

Om zijn honderdjarig ​​vieren, wordt een tentoonstelling in 2019 onthuld.

In het museum van het Circuit, gevestigd in de abdij van Stavelot, wordt de prestigieuze geschiedenis van het Circuit opnieuw levendig voorgesteld. Indrukwekkende voertuigen auto’s en moto’s, heel wat documentatie, foto’s… zijn er te bewonderen!

Een uniek museum dat het bezoeken waard is!

 Website van Circuit Museum

Copyright FTPL

 

Het Circuit van Francorchamps, de wieg van motorsporten in België.
In 1921, een eerste motorrace, een eerste Grand Prix in 1922 en in 1924, de eerste 24u Auto’s.
Heel wat koersen hebben er sindsdien plaatsgevonden: auto’s, moto’s, maximumsnelheid, uithoudingsvermogen… het Circuit was dan +/- 15 km lang.
Door het ontstaan van de mythische bocht de Raidillon in 1939, werd het Circuit wereldberoemd.
Een korte en veiliger piste (+/- 7 km) brengt de F1, in 1983, terug in de kijker.
Aangezien er steeds meer activiteiten plaatsvinden op het Circuit, is het, van aanvang jaar 2000, gesloten voor alle verkeer.

 copyright Musée du Circuit - Stavelot

Website van Spa-Francorchamps