Circuit van Spa-Francorchamps

« Het mooiste F1-circuit ter wereld! »

Het Formule 1 is ongetwijfeld één van de grootste en populairste sportevenementen van België. Krachtige motoren, oplaaiende emoties, een circuit dat rijk is aan verhalen en legendes en dat alles te midden van de woeste en indrukwekkende natuur in de vallei van de Eau Rouge… Het laat je niet onberoerd!

Het museum van het Circuit in de abdij van Stavelot licht niet alleen het verleden toe, maar ook het heden: prestigieuze auto’s en moto’s, tal van documenten en foto’s.

Het is een uniek museum dat je zeker gezien moet hebben.

 

Het Circuit van Francorchamps is de bakermat van alle motorsporten in België: een eerste motorrace in 1921, een eerste grand prix in 1922, een eerste 24-urenkoers in 1924. Nadien volgden tal van races: voor auto’s en motoren, snelheids- en uithoudingsraces. In die tijd had het circuit een lengte van 15 km. Na het inlassen van de tot de verbeelding sprekende Raidillon-bocht in 1939 verwierf het circuit wereldwijde faam.

In 1979 werd het circuit ingekort tot 7 km. Dit kwam niet alleen veiligheid ten goed, maar luidde ook de terugkeer van de F1-races in (1983).

Vanwege de talrijke activiteiten werd het circuit rond de eeuwwisseling (jaren 2000) definitief voor het verkeer gesloten. 

Website Circuit van Francorchamps