Met de fiets

Stavelot – waar fietsers thuis zijn!

Mtb-routes

Deze streek is een paradijs voor mountainbikers: paden en single tracks dwars door een verbazingwekkende natuur. Tijdens elke rit in om het even welk seizoen ontdek je weer wat nieuws. Je hebt de keuze uit 9 bewegwijzerde routes met uiteenlopende moeilijkheidsgraden en afstanden. 

 

 

 
 


LEGENDARISCHE BEKLIMMINGEn

cycliste stockeuStavelot is het schouwtoneel van grote wielerwedstrijen zoals Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en zelfs de Ronde van Frankrijk. Welke wielerliefhebber kent de Stockeu, de Wanne, de Haute Levée of de Rosier niet? Het hele jaar door trekken wielerliefhebbers naar onze regio op zoek naar deze befaamde beklimmingen.

 Kaarten met deze beklimmingen zijn in onze onlineshop te koop


Classique Maxime Monfort

Toertocht « Legendarische Beklimmingen »

lotto_soudalIeder jaar opnieuw vindt op Hemelvaartsdag de “Classique Maxime Monfort” plaats, een wielertocht langs de legendarische beklimmingen zoals de Rosier, de Stockeu, de Haute Levée en de Wanne. Er zijn zware en lichte omlopen.

Meer

 


CULTURELE FIETSROUTES

cyclistes-etangs-stavelotTrek erop uit langs RAVeLs en pittoreske plattelandswegen en ontdek de geweldige panorama’s en de charmante, idyllische dorpjes. Tijdens deze twee routes worden alle zintuigen geprikkeld. Sport, kennis en observatie: het komt allemaal aan bod! Beide routes starten aan de Dienst voor Toerisme van Stavelot. 

Fietstour 1 | 30 km : Download

Fietstour 2 | 35 km : in uitvoering...

 

 

Copyright DG Sports