In de stad

ONTDEK DE GESCHIEDENIS VAN ONZE OUDE GEBOUWEN EN TRADITIES

Iedere rondleiding duurt gemiddeld 1u30- Rondleidingen zijn mogelijk in het Frans, Nederlands, Duits of Engels - 1 gids per groep van max. 25 personen - Tarief: 65 € - Een rondleiding moet minstens 24 uur op voorhand afgezgd worden. Niet tijdig afgezegde rondleidingen worden gefactureerd.

Reserveren

 

« DE HISTORISCHE BINNENSTAD »

Un détail de fontaine Nicolay avec une tête de loup en bronze ; l’eau sort de la gueule de l’animal pour tomber dans le bac de la fontaine.

De marktplaats Saint-Remacle, zijn geklasseerde gevels uit de 18de eeuw, huizen met vakwerk of bedekt met leisteen, het fonteinperron met wolven (1769), geklasseerd als “Belangrijkste Erfgoed van Wallonië”.« Stavelot EN DE ROL VAN HET WATER »

Gros plan sur un des étangs de Stavelot avec une dizaine de canards colvert et en fond, de nombreuses hautes graminées.

Een riviertje, twee vijvers, fonteinen en wasplaatsen, de oude leerlooierij, een kleine Hydro-elektrische centrale onlangs vernieuwd in het kader van duurzame energie.« Op wolvenpad »

Un détail de fontaine Nicolay avec une tête de loup en bronze ; l’eau sort de la gueule de l’animal pour tomber dans le bac de la fontaine.

Aan elke omweg en andere geheime plekjes van het historisch centrum, ontdekt u de link die de wolf en Stavelot samenbrengen… de legende van Saint-Remacle, de oorsprong van de naam Stavelot, de oude gewoonte van “hèyèdje”, de fontein Nicolay, de fonteinperron met vier wolven…« folklore eN traditiE »

Ancien bâtiment de tannerie en colombages (poutres et torchis blanc), lattes en bois et briques rouges ; aujourd’hui, local de la Confrérie des Blancs Moussis de Stavelot.

Ontstaan van carnavaleske tradities zoals de Laetare en Blancs-Moussis, het ontstaan ook van de legendes over de wolf, de Pré Saint-Lambert…alsook de meinacht en andere vroegere gewoontes.

 
« HET ANDERE Stavelot »

Une famille se promène dans une des plus anciennes ruelles de Stavelot, pavée et bordée de petites maisons en briques, ardoises et bois.

Envie d’une visite guidée différente ? Témoignages et anecdotes vous seront contés ! Cette visite d’1h30-2h ne se fait qu’en français.


Ces visites sont adaptables selon vos souhaits et modulables avec d’autres visites à Stavelot !